Nasıl Schengen Vizesi Alıyorum? Schengen Vizesi İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ülkemiz için maalesef çoğu ülke hala vize istiyor. Bunlardan biri de Avrupa Birliği ülkelerinin istemiş olduğu Schengen vizesi. Hal böyle olunca seyahat etmeden önce kendinize ait bazı bilgileri konsolosluklara onaylatmak durumunda kalıyoruz. İlk Schengen vizesinin red almadan sonuçlanması ve sonraki vizelerin de uzun süreli çıkması vize konusunda benim ve çoğu kişi için en önemli şey aslında. Bu yazıda size Schengen vizesi başvurusunun nasıl daha kolay ve hızlı şekilde hallettiğimi, vizenin olumlu sonuçlanması için nelere dikkat edilmesi gerekiyor onlardan bahsedeceğim.

Schengen vizesi alarak Avrupa Birliği üyeleri ve Avrupa Serbest Ticaret Birliği üyelerini kapsayan bölgeye seyahat edebiliyoruz. Bu ülkeler; Almanya, İspanya, İtalya Belçika, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, İsveç, İsviçre ve Lihtenştayn olarak sıralanıyor. Ancak Avrupa Birliği’ne üye olup Schengen bölgesinde bulunmayan ülkeler de mevcut: İrlanda, İngiltere, Romanya, Bulgaristan, Hırvatistan ve Kıbrıs. Bu ülkeler içinse farklı vizeler almak durumundayız.

Seyahatlerde kullandığım 5 mobil uygulama yazımı okumak için tık tık.

Son Schengen vizeme bu kez bir vize aracı kurumu olan Ayka Vize ile başvurdum. Aracı kurumların en büyük faydası sizi olduğunuz koşullara göre doğru şekilde yönlendirmeleri.İlk vizeniz ise vize red yememek, paranızın boşa gitmemesi için doğru yönlendirilmek, evraklarınızın kontrolü vs. çok önemli oluyor. Daha sonraki vizelerde ise yine bulunduğunuz çalışma, sigorta koşulu, maddi durumunuz, seyahat şekliniz ve tabii uzun süreli bir bize hayali için oldukça faydalı oluyor aracı kurumlar.

Schengen Vizesi İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ayka Vize ile konsolosluğa gitme derdinden, sağlık sigortası, bazı evrakların toplanması, başvuru formunun doğru doldurulması, bir sıkıntı ya da istek doğrultusunda oluştuğunda konsolosluk ile görüşülmesi gibi konularla uğraşmamıza gerek kalmadı. Şu anda SGK’ya bağlı çalışmadığım için nasıl vize alırım diye düşünürken (bu konu önemi olabiliyor) doğru yönlendirmeleri ile içim rahat şeklide vize başvurumu yaptım. Her konuda destek ve fikir alabildiğim bir Ayka Vize, bu sürece vakit ayırma konusunda da beni oldukça rahatlattı. Son dönemlerdeki yoğunluğum nedeniyle vize başvuru adresinde sıra beklemek, işlemleri halletmek, sigorta için bile bankaya gitmek gibi dertlerden kurtulmuş olduk. Schengen vizemiz sorunsuz şekilde çıktı. Bize sadece seyahate etmek kaldı:)

Ayka Vize’de Schengen vizesinin yanı sıra İngiltere, Rusya, Bulgaristan ve Çin gibi pek çok ülke için vizenizi kolaylıkla alabiliyorsunuz. Vize başvuru ücretinize ek çok cüzi bir rakam ödeyerek daha konforlu ve emin şekilde ilerleyebiliyorsunuz. Yakın zamanda çok zor olduğu söylenen İngiltere vizesi için de yine Ayka Vize’yi tercih edecek gibi duruyorum:)

Schengen Vizesi İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Schengen Vizesi alabilmek ya da uzun süreli Schengen vizesi almak için bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor. Yıllardır Schengen vizesi tecrübelerimden oluşturduğum maddeleri sıralıyorum. Eğer sizin de tecrübeleriniz var ise yorum kısmına ekleyebilirsiniz.

  • Her konuda dürüst bir vize süreci geçirin. Kimsenin gözünden bir şey kaçmıyor. Evraklarınız olabildiğince doğru olmalı.
  • Schengen vizesi ortalama bir hafta ile 10 gün içinde sonuçlanıyor. Bu süre siyasi koşullara göre ve sizin evraklarınıza göre de değişebilir. Konsolosluk size bir süre garantisi vermiyor. Her ihtimale karşı 1 ay önceden başvuru yapın.
  • Eğer ilk kez vize alıyorsanız Schengen vizeniz genellikle belirttiğiniz seyahat süresi kadar çıkacaktır. Bu nedenle seyahatinizi mutlaka gerçekten planlayın ve bu seyahate çıkın. 2. vize sonrasında daha uzun sürelerde vize çıkma ihtimali yüksek.
  • Seyahat nedeninizi net olarak ortaya sunun. Hem iş gezisi hem akraba ziyareti yazmak kafa karıştırıcı oluyor.
  • Uçak bileti ve otel rezervasyonlarının aynı yerden olmasını özen gösterin. Eğer vardığınız şehirden tren ile başka şehre geçiyorsanız, tren biletlerinizi de vize evraklarına yerleştirin.
  • Sıkıntı olmadığı durumlar olsa da, hangi ülkeden Schengen vizesi alıyorsanız ilk o ülkeye giriş yapın. Ya da mutlaka vize süresince o ülkeye gitmeyi unutmayın. Zira bir sonraki Schengen vizeniz için olumlu bir puan toplamış olursunuz. Ayrıca bazı ülkeler ilk girişte kendi ülkelerinden vize alınmasını tercih ediyor.
  • Seyahat sürenizde size yetecek kadar ortalama bir para göstermelisiniz. Bu durumda vize aracı kurumları günün, gideceğiniz ülkenin ve şartların ortalamasına göre bir fiyat söyleyebiliyor size.
  • Arsa, ev, araba gibi mal varlıklarının tapuları da faydalı olabiliyor.
  • Avrupa ile olan ilişkilerimizi takip etmenizde de fayda var. Kimi zaman bu nedenle vize reddi ya da kısa süreli vizeler verilebiliyor.
  • Vize Evrakları ve Başvuru süreci için www.aykatour.com

2 Yorumlar

Sen De Bir Şeyler Yaz!

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz