2020 Avrupa Futbol Şampiyonası ile Azerbaycan’ı Keşfetmek!

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (UEFA 2020) maçlarının oynanacağı ülkeler açıklandığında eşimle hemen Azerbaycan’a ve İtalya’ya bilet bakmıştık. Dün akşam Azerbaycan Turizm Ofisi’nin düzenlemiş olduğu bir yemekte hem Avrupa Şampiyonasında milli takımımızın maçlarını izlemenin hem de aradaki 4 günde Azerbaycan’ı keşfetmenin çok keyifli olabileceğini görmüş olduk. Belki aranızda bu maçlara ya da Azerbaycan’a gitmek isteyenler olursa diye Azerbaycan’a seyahat etmekten biraz bahsetmek istiyorum.

Seyahat için para biriktirmenin yolları yazısı burada!

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Azerbaycan

Geçtiğimiz yıl turist sayısında %11,4’lük rekor bir artış elde eden Azerbaycan ile hem benzer kültürlere sahip olmamız, hem de geçtiğimiz aylarda yürürlüğe giren vizesiz giriş anlaşması Azerbaycan’ı seyahat listemize eklemek için en büyük sebeplerden. Dün akşama kadar Azerbaycan’da Bakü’yü gezmek dışına ne yapılır, nereler gezilir hiç düşünmemiştim. Belki de başka bir alternatif olmadığını düşünüyordum. Oysa Azerbaycan Turizm Ofisi Başkanı Florian Sengstschmid Azerbaycan’ın Bakü’den ibaret olmadığından, Azerbaycan’daki kayak pistlerinin, şarap rotalarının, çay tarlarının, çeşitli festivallerin mutlaka görülmesi gerektiğinden bahsetti. Meğer Azerbaycan’ın Gebele ve Kusar bölgelerinde kayak için ideal, bakımlı pistlere varmış. Büyük Kafkas Dağlarının sırtlarında yer alan bu pistlerde çok güzel dağ evleri varmış.

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Azerbaycan

Azerbaycan şarap rotası da ayrıca ilgimi çekti diyebilirim. Şarap bağları benim için bir ülkeye gitmek için tek başına yeterli bir sebep. Azerbaycan, üzüm yetiştiriciliği için ideal dağ eteklerine ve vadilerine sahip olması nedeniyle, dünyada bağcılığın üslerinden biriymiş. Bölgenin 6000 yıllık bir şarap geçmişi varmış. Son zamanlarda bağ turları, şarap tadımları da pek çok turisti Azerbaycan’a çekiyormuş. Fırsat bulduğum bir anda bu bağları gezmek ve yemekte bir kısmını denediğim Azerbaycan şaraplarını tatmayı istiyorum. Yeni Sloganlarına Take Another Look (Bir Kez Daha Bakın) yakışır bir rota olacağı kesin.

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Azerbaycan

İstanbul’dan günde yedi kez Bakü’ye, haftada iki kez Gence’ye ve haftada iki kez Nahçıvan’a direkt uçuşların olması da güzel bir kolaylık. Haziran ve Temmuz aylarında Bakü Olimpiyat Stadı’nda oynanacak 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (Euro 2020) A Grubu maçlarına ve çeyrek finallerden birinde olmak da heyecan verici olabilir. Euro 2020 maç programı ise şöyle;

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Azerbaycan Maçları:

13 Haziran Cumartesi – A Grubu: Galler – İsviçre (17:00)

17 Haziran Çarşamba – A Grubu: Türkiye – Galler (20:00)

21 Haziran Pazar – A Grubu: İsviçre – Türkiye (20:00)

4 Temmuz Cumartesi – Çeyrek Final: Kazanan 3 – Kazanan 1 (20:00)

Maç biletlerine şu siteden bakabilirsiniz.

Sen De Bir Şeyler Yaz!

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz