Yasaklı Twitter, YouTube ve Facebook’a nasıl girilir?

Geçtiğimiz yıl öğrendiğimiz VPN ve DNS ayarlarını değiştirme gibi işlemler yeniden lazım olacak. Çünkü Twitter, YouTube ve Facebook‘a erişim yasağı getirildi. Erişim Sağlayıcılar Birliği Başkanı (ESB) Bülent Kent, Cumhuriyet Savcılığı’ndan yasak konusunda bir yazının kendilerine geldiğini ancak sürecin devam ettiğini söyledi. ESB’nin kararının TTNET, Turkcell, Super Online, Avea ve diğer erişim sağlayıcılara kararın iletilmesi bekleniyor.  BTK Başkanı Tayfun Acarer konuyla ilgili yaptığı açıklamada Facebook’un ilgili içerikleri kaldırması dolayısıyla Facebook’a olan yasağın kalktığını öyleyse de Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’ndan (TİB) ise henüz bir açıklama yok.

twitter

Erişim yasağı olan sitelere nasıl girebilirsiniz?

Bazı ayarlarda değişiklik yaparak Twitter başta olmak üzere yasaklı sitelere giriş yapabilmek mümkün. İşte o yöntemlerden bazıları… Vekil sunucularla yasaklı sitelere giriş Proxy siteleri yani vekil sunucular yardımıyla yasaklı sitelere giriş çoğu zaman mümkün. Bunun için Google’da Free Proxy Sites yazmak ya da alanında en bilinen sitelerden olan hidemyass.com veya vtunnel.com’a girerek de bu sitelere erişebilirsiniz. Ancak proxy sitelerini seçerken dikkatli davranmakta fayda var. Google aramalarında çıkan bazı proxy siteleri zararlı kaynadığından yasaklı sitelere gireyim derken virüslerle uğraşmayın.

yasak twitter

Bunun dışında proxy siteleri çoğunlukla fazlaca adware yani reklamlarla kaynıyor ve bu şekilde gelir yaratmaya çalışıyorlar. Haliyle yasaklı sitelere gireyim derken istemediğiniz kadar çok reklama maruz kalma durumu da söz konusu. Açılımı Sanal Özel Ağ olan VPN de yasaklı sitelere girmek için bir başka formül. Bu yöntem ise proxy sitelere göre daha güvenilir sayılabilir. VPN ile yurtdışındaki bir bilgisayara bağlanarak yasaklı sitelere girebiliyorsunuz.

Bunun için VPN hizmeti sunan şirketlerden aylık bir bedel karşılığında hesap satın almanız gerekiyor. Bu servisi kullanmaya başladığınızda bilgisayarınız önce yurt dışındaki herhangi bir sunucuya (Paris, Washington, Londra, Madrid vb.) bağlanıyor ve bu bilgisayar üzerinden siteye giriyorsunuz. Elbette Türkiye dışında diğer ülkelerde mahkeme kararıyla herhangi bir engelleme uygulaması olmadığından yasaklı site engelini böylece aşmış oluyorsunuz.

twitter3

Adım adım yasaklı sitelere giriş:

Alan Adı Sunucusu olarak da tanımlayabileceğimiz DNS ayarlarını değiştirerek de yasaklı sitelere giriş yapabilmek mümkün.

-Bunun için Başlat>Ayarlar>Denetim Masası kısmına girin ve Ağ Ayarları bölümünden Yerel Ağ Bağlantısı Durumu penceresini açın.

-Ardından Özellikler butonuna tıklayın ve Internet Protokolü sürüm 4 (TCP/IPv4) seçeneğine çift tıklayın.

-Ardından Genel sekmesi altında ‘Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan’ bölümünü aktive edin.

-Ardından Özellikler butonuna tıklayın ve Internet Protokolü sürüm 4 (TCP/IPv4) seçeneğine çift tıklayın.

-Alan Adı Sunucusu olarak da tanımlayabileceğimiz DNS ayarlarını değiştirerek de yasaklı sitelere giriş yapabilmek mümkün.

-Bunun için Başlat>Ayarlar>Denetim Masası kısmına girin ve Ağ Ayarları bölümünden Yerel Ağ Bağlantısı Durumu penceresini açın

-Elbette Türkiye dışında diğer ülkelerde mahkeme kararıyla herhangi bir engelleme uygulaması olmadığından yasaklı site engelini böylece aşmış oluyorsunuz.

Sen De Bir Şeyler Yaz!

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz